Gebruik Google Analytics om te bekijken welke online marketingactiviteiten rendabel zijn en hoe bezoekers reageren op uw site.

bedrijfsprofiel

 

Historie

In januari 1793 nam een zekere Simon Reinierse het woonhuis met winkel over van de timmermansbaas Willebrordus van Horstok, wonende te Tetterode (Overveen). Hij verzocht de Edele Groot Ambachtsheren zich als timmermansbaas te mogen vestigen, waarop welwillend werd beschikt. Aanvankelijk werd slechts onderhoudswerk verricht aan de buitenplaatsen, later werden ook doodskisten gemaakt. Nadien begon de zoon van Simon, Pieter Rijnierse genaamd (nu met ij) grotere werken aan te nemen, waaronder eenvoudige woonhuizen en bloembollenschuren.

Overname van een schildersbedrijfje

Begin 1800 werd ook een schildersbedrijfje overgenomen dat werd gevestigd in een van de bijgebouwtjes van het timmerbedrijf. Het bedrijf ontwikkelde zich meer en meer, hetgeen mede werd veroorzaakt doordat Bloemendaal en Overveen forenzendorpen werden van families uit Amsterdam en de Zaanstad; grotere opdrachten volgden zodoende. Mooie villa's en statige buitenhuizen werden gebouwd. De firma heeft nog vele prachtige bouwtekeningen en ontwerpen in het goed bewaarde archief opgeslagen.

De entree van de familie Eldering

Pieter Rijnierse overleed in 1860. Zijn zoon Simon I zette het bedrijf voort, daarna weer diens zoon Simon II. Deze laatste overleed kinderloos in 1937; hiermede kwam een einde aan de Rijnierse-dynastie. Een neef van zijn echtgenote, G.J.J.M. Eldering, die reeds sinds 1921 in het bedrijf werkzaam was, naam de zaak over en zette het bedrijf voort. In september 1972 deed Eldering op zijn beurt de zaak over aan zijn jongste zoon, A.T.H.M. Eldering. De traditie vindt voortgang: zijn zoon Charles is sinds 1988 in het bedrijf werkzaam en werd in 2001 directeur.

Heden

Rijnierse b.v. biedt een uitgebreid scala aan werkzaamheden in zowel de bedrijfs- als particuliere sector, varierend van het bouwen van fabriekshallen tot het renoveren van particuliere woningen. Voor een aantal vaste opdrachtgevers verzorgen zij ook het onderhoud van hun bedrijfsgebouwen. Uitbreiding van woningen door op- of aanbouw heeft eveneens onze expertise.
Het bedrijf beschikt over een eigen machinale houtbewerking, zoals uit bovenstaande foto blijkt. Naast een vaste ploeg timmerlieden heeft het bedrijf ook schilders in dienst.